Kasvikansion kasvit on kuvattu kolmessa erityyppisessä kasvuympäristössä. Valtaosa kasveista on löytynyt Laihialta kotini viereiseltä hakatulta sekä hakkaamattomalta vanhalta metsänpohjalta ja tienpientareelta. Mukana on myös kasvilajeja joita olen kuvannut Kuusamon vaaramaisemissa, erityisesti Ruka-tunturin ympäristössä. Osa kasveista on kuvattu Vaasan rannikolla Maksamaalla. Kuvausajankohtana on ollut kesä 2015.
Metsänpohjassa kasvaa tuoreen kangasmetsän tyypillisiä kenttäkerroksen kasvilajeja.
Seuraavat kuvat vaaramaisemista Kuusamosta Rukatunturin ympäristöstä. Kasviossa mukana kasveja, jotka kuvattu ko. vaaramaisemassa.
Tunturikoivu (Betula pubescens subsp. Czerepanovii) on hieskoivun alalaji. Tunturikoivu on pensasmainen puu. Rukan vaara-alueen tunturikoivua muistuttavat ohuehkorunkoiset ja mutkaiset puut ovat mitä todennäköisimmin hies- ja rauduskoivuja. Tunturikoivua esiintyy Pohjois-Lapissa ja ulottuu Keski-Lappiin, esimerkiksi Sodankylän korkeudelle.(Tunturikoivu- Wikipedia)
Kuusamon vaaraseudun maanpinnan muodot ovat jyrkkäpiirteisen vaaramaisia. Myös harjujen runsaus kuuluu alueelle ominaiseen maanpintojen muotoihin. Seudulla on lukuisia pieniä järviä, jokia ja puroja, myös soita on paljon. Kuusamon vaaraseudulla on yhdeksän erillistä arvokasta maisema-aluetta. Rukan alue on kauneudestaan kuulua Kuusamon vaara-aluetta. Sen erityispiirteenä voidaan pitää Rukalta ja Valtavaaralta aukeavia kaukomaisemia. Lakimetsät, rinnesuot ja letot muodostavat maisemallisesti kauniin vaara-alueen. (www.oamk.fi/monipuolinen_metsa776talous_10..)
Vaasan saaristoalueen rehevää rantalehtoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti